REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Pečené mäso na kyslej kapuste
Tradičný slovenský recept na vynikajúce pečené mäso na kyslej kapuste. Tento pokrm je výborný pre všetky príležitosti, či už je to rodinný obed alebo sviatočný stôl.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné suroviny
- 800 g bravčové mäso
- 700 g kyslá kapusta
- 2 ks cibule
- 3 ks cesnak
Koreniny
- 2 čl soľ
- 2 čl mleté čierne korenie
- 1 čl mletá paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemno.
2. Krok
Na panvici roztopíme maslo, pridáme kúsok mäsa a osmažíme z oboch strán. Potom mäso vyberieme a odložíme na bok.
3. Krok
Na rovnakej panvici osmažíme cibuľu a cesnak, pridáme korenie. Potom pridáme kyslú kapustu a dôkladne premiešame.
4. Krok
Vložíme mäso späť do panvice, prilejeme vodu, zakryjeme a necháme dusiť asi hodinu.
5. Krok
Potom mäso vyberieme, nakrájame na porcie a servírujeme s kyslou kapustou.