Zdroj: stockfotocz from Getty Images
Pečené plátky krkovičky
S krkovičkou pečenou v rúre mám vždy výborné skúsenosti. Hodí sa na slávnostný stôl.
Ingrediencie
- 1 kg Bravčová krkovička
- 4 strúčiky Cesnak
- soľ
- Mleté čierne korenie
- 1 čajová lyžička mletá sladká paprika
- kari korenie
- 4 Lyžice Olivový olej
- 3 kus Cibuľa
- 1⁄2 Pohár pivo
Najnovšie letáky
Postup
Najprv umyte mäso a osušte ho papierovou utierkou.
Potom ho nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm.
Plátky krkovičky osolíme, okoreníme a posypeme paprikou a kari korením.
Cesnak ošúpte a rozdrvte. Ochutené mäso potrite roztlačeným cesnakom a nechajte ho asi hodinu odpočívať.
Potom plátky z oboch strán opečte na rozpálenom olivovom oleji, kým nezískajú zlatohnedú kôrku.
Opečené plátky vložte do zapekacej misy a na každý plátok položte koliesko nakrájanej cibule.
Pridajte pol pohára piva a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 1 hodinu. Určite odporúčam nezabudnúť počas pečenia mäso občas poliať pivom, aby zostalo šťavnaté.