Pečené plnené šampiňóny v rúre
Chutný obed alebo večera, pripravený ľahko a rýchlo.
Ingrediencie
- 400 g šampiňóny
- olej
- 1 Cibuľa
- 150 g šunka
- 200 g syrokrém
- 150 g pochúťkovú smotana
- mlieko
- vegeta
- citrónová šťava
- strúhaný syr
- uvarené zemiaky
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Šampiňóny umyjeme,odrežeme nožičky a malým nožom alebo lyžičkou vydlabeme klobúčiky.Vydlabané klobúčiky namočíme do mlieka asi na 10 minút,potom ich pokvapkáme citrónovou šťavou a posolíme vegetou.
Šampiňónové nožičky spolu s vydlabanou zmesou z klobúčikov posekáme nadrobno.
Nadrobno tiež nakrájame jednu cibuľu a šunku. Na panvici osmažíme cibuľu a pridáme šampiňónovú zmes.Dusíme asi 10 minút. Potom pridáme nakrájanú šunku a pár minút podusíme. Napokon pridáme syrokrém napr.bambino a premiešame.
Hotovou zmesou naplníme šampiňonové klobúčiky.
Do maslom vymasteného pekáčika dáme najskôr vrstvu uvarených zemiakov. Na ne poukladáme naplnené hlavičky šampiňónov. Na každú dáme lyžicu kyslej smotany a zapečieme vo vyhriatej rúre cca 40minút. Nastruhaný syr nasypeme tesne pred dopečením na plnené klobúčiky. Dobrú chuť.