REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jT3-p2uTxBhglwJnNT4n/fd41c588a759c7da8a21691e8c254f.png)
Pečené zemiaky plnené bryndzou
Recept na vynikajúce pečené zemiaky plnené bryndzou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 8 ks veľkých zemiakov
- 200 g bryndze
- 150 ml smotany na šľahanie
- 50 g slaniny
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Zemiaky umyjeme a vložíme do vriacej vody. Varíme ich asi 30 minút.
2. Krok
Zatiaľ si nachystáme bryndzu - zmiešame ju so smotanou na šľahanie, pridáme soľ a korenie podľa chuti.
3. Krok
Do uvarených zemiakov vyrežeme malý otvor a vydlabeme ich do polovice.
4. Krok
Do vydlabaných zemiakov naplníme bryndzovú zmes a posypeme ich kúskami slaniny.
5. Krok
Naplnené zemiaky pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
6. Krok
Môžeme ich ozdobiť pažítkou, petržlenovou vňaťou alebo zjesť len také samotné.