REKLAMA

Pečené zemiaky plnené bryndzou

Recept na vynikajúce pečené zemiaky plnené bryndzou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 8 ks veľkých zemiakov Pridané do
  • 200 g bryndze Pridané do
  • 150 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 50 g slaniny Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Zemiaky umyjeme a vložíme do vriacej vody. Varíme ich asi 30 minút.

2. Krok

Zatiaľ si nachystáme bryndzu - zmiešame ju so smotanou na šľahanie, pridáme soľ a korenie podľa chuti.

3. Krok

Do uvarených zemiakov vyrežeme malý otvor a vydlabeme ich do polovice.

4. Krok

Do vydlabaných zemiakov naplníme bryndzovú zmes a posypeme ich kúskami slaniny.

5. Krok

Naplnené zemiaky pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

6. Krok

Môžeme ich ozdobiť pažítkou, petržlenovou vňaťou alebo zjesť len také samotné.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4892 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3781 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

334 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1511 receptov