Pečený losos na masle
Veľmi jednoduchý recept na pečeného lososa, pričom všetky ingrediencie určite nájdete aj doma. Rýchly obed alebo večeru máte do 15 min na stole!
Ingrediencie
- 300 g filet lososa s kožou
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 čl Med
- 2 čl maslo rozpustené
- 2 čl horčice (nemusí byť)
- Hŕstka vlašských alebo pekanových orechov
- Hŕstka strúhanka
- Hŕstka čerstvej petržlenovej vňate
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si filet rozkrojíme na 2 rovnaké kúsky a dobre ho opláchneme pod tečúcou vodou.
Lososa štedro osolíme a okoreníme z každej strany (okrem strany s kožou). V menšej miske zmiešame maslo, med a horčicu a zmesou potrieme obe filety lososa.
V hlbokom tanieri si zmiešame strúhanku, najemno nasekané orechy a najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Medového lososa obalíme v tejto zmesi a uložíme kožou dole na plech s papierom na pečenie.
Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov Celzia po dobu 10 minút, ak je váš lososový filet v jeho najhrubšej časti do 2,5 cm. Ak je hrubší čas trochu predĺžime.
Po dopečení podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi alebo grilovanou zeleninou. :)