Zdroj: Canva
Pečený pleskáč
Recept na pečenú rybu Pleskáč so zemiakmi.
Ingrediencie
- 300 g pleskáč
- 2 ks citrón
- 3 pl olivový olej
- 500 g zemiaky
- 1 ks Cibuľa
- 3 ks paprika
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 pl petržlenová vňať
- 1 čl štiplavá paprika
- 120 ml suché biele víno
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Do pleskáča urobíme z oboch strán šikmé zárezy, do ktorých vložíme kúsky citróna a papriky, pokvapkáme ju citrónovou šťavou a vložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Vyhrejeme rúru na 190°C. Nádobu na pečenie vymastíme olejom. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kolieska. Polovicu zemiakov poukladáme na dno nádoby, na ne poukladáme kolieska cibule a plátky papriky. Posypeme posekaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a štipľavou paprikou.
Uložíme druhú vrstvu zemiakov, pokvapkáme olejom a 3 PL vody.
Nádobu zakryjeme alobalom a pečieme 40 minút.
Následne teplotu zvýšime na 220 °C, na zemiaky položíme rybu, polejeme vínom, posypeme soľou a korením a nezakrytú nádobu vrátime do rúry.
Takto pripraveného pleskáča pečieme ešte 20 minút.