REKLAMA

Zdroj: Canva

Pečený pleskáč

Recept na pečenú rybu Pleskáč so zemiakmi.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 300 g pleskáč Pridané do
  • 2 ks citrón Pridané do
  • 3 pl olivový olej Pridané do
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 ks paprika Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl petržlenová vňať Pridané do
  • 1 čl štiplavá paprika Pridané do
  • 120 ml suché biele víno Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Do pleskáča urobíme z oboch strán šikmé zárezy, do ktorých vložíme kúsky citróna a papriky, pokvapkáme ju citrónovou šťavou a vložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu.

2. Krok

Vyhrejeme rúru na 190°C. Nádobu na pečenie vymastíme olejom. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kolieska. Polovicu zemiakov poukladáme na dno nádoby, na ne poukladáme kolieska cibule a plátky papriky. Posypeme posekaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a štipľavou paprikou.

3. Krok

Uložíme druhú vrstvu zemiakov, pokvapkáme olejom a 3 PL vody.

4. Krok

Nádobu zakryjeme alobalom a pečieme 40 minút.

5. Krok

Následne teplotu zvýšime na 220 °C, na zemiaky položíme rybu, polejeme vínom, posypeme soľou a korením a nezakrytú nádobu vrátime do rúry.

6. Krok

Takto pripraveného pleskáča pečieme ešte 20 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov