REKLAMA
Perník
Tento recept doniesol vnúčik zo školy a doma upiekol.Je mäkký a šťavnatý .Rozplýva sa na jazyku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 3 vaicia
- 1 hrnček kr cukru trstinového cukru
- 1 čl škorice
- 2 pl kakaa
- 3 pl lekváru
- 2 hrnčeky hl múky špeciál špaldová
- 1 čl Čajové Sódy bikarbóny
- 1 kypriaci prášok do perníka g
- 2 hrnčeky mlieka
- 3⁄4 hrnček oleja
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vo väčšej miske si vyšľaháme (môžeme miešať aj ručne) vaicia s cukrom do
2. Krok
Peny- Pridáme škoricu, kakao lekvár. Spojíme.Zapracujeme múku zmiešanú so
3. Krok
Sódou bikarbónou a práškom do perníka vlažné mlieko a olej. Všetko dobre
4. Krok
Spojíme a vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) pečieme
5. Krok
Pri teplote 180 °C približne 25 minút (záleží od velkosti plechu).
6. Krok
Upečený perník potrieme džemom alebo lekvárom.