Zdroj: Pixabay: RitaE
Pikantný koláč s údeným lososom
Tento koláč s údeným lososom je klamlivo jednoduchý na prípravu a na hostí vždy urobí dojem.
Ingrediencie
- 1 list Z lístkového cesta
- 200 gms údeného lososa
- 200 gms Smotanového syra
- 2 vajcia
- 2 pl čerstvý kôpor, nasekaný
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia alebo 356 stupňov Fahrenheita. Je to dôležité, pretože správna teplota zabezpečí dobre upečený koláč s chrumkavou, vločkovou kôrkou.
Rozvaľkajte lístkové cesto tak, aby sa zmestilo do 9-palcovej okrúhlej koláčovej formy. Zistila som, že kľúčom k práci s lístkovým cestom je udržiavať ho v chlade. Ak je príliš teplé, môže sa s ním zle pracovať. Vtlačte cesto do formy a odstráňte prebytočné časti.
V miske zmiešajte krémový syr a vajcia do hladka. Pridajte údeného lososa, nasekaný kôpor, soľ a korenie. Nezabudnite, že údený losos môže byť sám o sebe dosť slaný, preto buďte opatrní s pridaním soli.
Lososovú zmes nalejte do pripraveného lístkového cesta. Uhlaďte ju, aby bola rovnomerne rozložená.
Koláč pečte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým náplň nie je hotová a kôrka zlatohnedá. Čas pečenia sa môže líšiť, preto je dobré začať ho kontrolovať približne po 20 minútach.
Pred krájaním a podávaním nechajte koláč krátko vychladnúť. Koláč tak lepšie stuhne a ľahšie sa krája.