Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Piškótový koláč s mascarpone
Ingrediencie
Piškótové cesto
- 100 g múka
- 6 ks vajce
- 140 g kryštálový cukor
- 1 kl kypriaci prášok
- štipka soli
Mascarpone krém
- 1 ks mascarpone
- 1 ks cukrárenská pena
- 4 kl cukor
- 1 ks citrónová kôra
Ostatné
- jahodový lekvár
- červené farbivo
Cukrárenská pena
- 370 g kryštálový cukor
- 4 ks vaječné bielka
- 1 ks vanilkový cukor
- 100 ml voda
Najnovšie letáky
Postup
Príprava piškótového cesta Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme prášok do pečiva a múku.
Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh a cesto dáme piecť do vyhriatej rúre na 180°C približne na 20 minút.
Vychladnuté cesto rozrežeme na 3 časti.
Mascarpone krém Mascarpone vyšľaháme s cukrom, citrónovou penou a cukrárenskou penou. Trochu peny si odložíme na zdobenie.
Cukrárenská pena Bielka so 70 g cukru dáme do misky a vyšľaháme túhý sneh.
Zvyšok cukru nasypeme do vysokého kastróla, zalejeme vodou a privedieme k varu. Varíme 3 minúty a vzniknutú penu odoberieme sitkom.
Tekutý cukor pomaly zmiešavame so snehom a pridáme vanilkový cukor.
Prvý plát korpusu natrieme džemom a krémom. Takto postupujeme pri druhom a tretiom pláte.
Cukrárenskú penu zmiešame s červeným farbivom a pomocou cukrárenského sáčku tvarujeme z neho pusinky.