REKLAMA
Piškótový koláč s pudingom
Jednoduchý koláč na plech s vrstvou pudingu a čoko polevou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Piškótový korpus
- 3 vajce
- 100 g hnedý cukor
- 50 ml olej
- 200 ml mlieko
- 250 g hladká špaldová múka
- 1 balík kypriaci prášok
Pudingový krém
- 1 balenie karamelový puding
- 400 ml mlieko
- 25 g trstinový cukor
- 200 g tvaroh jemný
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Prišľaháme olej a mlieko. Na záver primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.
2. Krok
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo vystlaný papierom na pečenie).
3. Krok
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.
4. Krok
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Do mierne vychladnutého primiešame tvaroh.
5. Krok
Do upečeného korpusu urobíme vareškou dierky. Následne na vrch rozotrieme krém.
6. Krok
Pudingový krém bol v celkom nízkej vrstve, preto môžete dávku krému zdvojnásobiť, ak ho chcete vyšší.
7. Krok
Na záver koláč môžete poliať čokoládovou polevou alebo posypať grankom.