REKLAMA
Zdroj: LauriPatterson from Getty Images Signature
Pizza na tenkom ceste
Domáca pizza na tenkom ceste, lákajúca svojim vzhľadom a chutou. Ideálna na víkendový obed s rodinou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Koláč
- 500 g Pšenicnej múky
- 7 g Suchého droždia
- 1 pohár Teplej vody
- 2 čajové lyžičky oleja
- 1 štipka Nástroje
Nástroje
- 1 pohár Paradajková polievka
- 200 g Mozzarelli
- 2 pohár Obľúbených doplnkov
- saláma
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Pripravte cesto. V mise zmiešajte suchú múku s droždím, pridajte olej, soľ a teplú vodu. Cesto hniete približne 10 minút, kým nebude pružné. Cesto prikryte uterákom a odložte na 1 hodinu na vykysnutie.
2. Krok
Po vykysnutí cesta ho rozdeľte na 4 časti. Každú časť rozvaľkajte na tenký plátok. Plátok položte na plech vyložený papierom na pečenie.
3. Krok
Na pizzu nanes paradajkový omáčik, posyp strúhanou mozzarellou a obľúbenými prílohami.
4. Krok
Pieci v rúre predhriatej na 180°C približne 15-20 minút. Pizza je hotová, keď syr je roztopený a mierne zohriaty.