Pizza s kozím syrom a parmskou šunkou
Ingrediencie
Suroviny
- 6 polievková lyžica paradajková omáčka
- 6 kus cherry paradajka
- 300 g kozí syr
- 1 polievková lyžica sušené oregano
- 10 kus čierne olivy
- 150 g parmská šunka
- čerstvá bazalka
- rukola
Cesto na pizzu
- 7 g sušené droždie
- 100 ml voda
- 200 g múka
- 4 g soľ
- 2 polievková lyžica olivový olej
- 1 čajová lyžička sušené oregano
Najnovšie letáky
Postup
Najprv pripravíme cesto na pizzu. Do hlbšej misy dáme teplú vodu a nasypeme do nej droždie. Počkáme asi jednu minútu, potom do misy pridáme ostatné suroviny. Zo zmesi vypracujeme vláčne kysnuté cesto, ktoré necháme odpočívať pod vlhkou utierkou približne hodinu.
Nakysnuté cesto rozgúľame do tvaru kruhu. Rozotrieme naň paradajkovú omáčku 1 cm od okraja. Na rajčinový základ poukladáme rozpolené cherry rajčiny, kúsky kozieho syra a olivy. Vrch posypeme sušeným drveným oreganom.
Pizzu pečieme pri 200°C približne 15 minút. V rúre ju neustále sledujeme, aby sa nepripálila. Keď má cesto zlatohnedé okraje, pizzu vyberieme z rúry. Hneď po dopečení na ňu poukladáme plátky parmskej šunky, dozdobíme ju čerstvou bazalkou a rukolou. Pizzu nakrájame a ihneď servírujeme.