REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/JNpojlc4qdDouYRYlHeU/78267cbc49e4d939f85e4e63016ff5.jpeg)
Zdroj: Ragabz from Pixaby
Pizza z ražnej múky so salámou, syrom a paprikou
Tento recept predstavuje zdravú a chutnú pizzu z ražnej múky so salámou, syrom a paprikou. Je to skvelý výber pre ľahkú večeru alebo pohodový víkend. Prípravujeme ju z ražnej múky, ktorá predstavuje zdravšiu alternatívu k tradičnej príprave pizze.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 500 g Preosiatá múka
- 1 balík Suché droždie
- 2 KL soľ
- 300 ml Teplá voda
Posýpanie
- 200 g Pizza so salámou
- 200 g Trappista syr
- 2 ks veľká paprika
- 200 ml Pasírované paradajky
- 2 strúčik cesnak
- 1 KL Italské korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Pripravme cesto z ražnej múky, droždia, soli a teplej vody. Nechajme kysnúť 1 hodinu.
2. Krok
Pripravme vrch pizze. Nakrájajte papriku, nastrúhajte syr a pokrájajte salámu.
3. Krok
Posypeme cesto pasírovanými paradajkami a potom ho posypeme talianskou koreninovou zmesou.
4. Krok
Položíme salámu, potom syr a nakoniec papriku.
5. Krok
Pečieme pri 200 stupňoch 25-30 minút, alebo až kým okraje pizze nebudú zlatohnedé.
6. Krok
Nechajme trochu vychladnúť, potom nakrájajme a podávajme horúce.