Zdroj: FB: Varenie je radosť
Pizzové rožky
Pizzové rožky sú chutná a rýchla alternatíva tradičnej pizze. Ideálna na párty, obedy alebo večere.
Ingrediencie
Cesto
- 300 g hladká múka
- 1 kocka droždie
- 1 čajová lyžička cukor
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 pl olivový olej
- 200 ml Teplá voda
Plnka
- 200 g Strúhaný syr mozzarella
- 100 g saláma
- 2 pl kyslá smotana
- 1 ks rajčina
- 1 ks Cibuľa
- 1 čajová lyžička oregano
- kukurica
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200°C. Vo veľkej mise zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ. Pridajte olivový olej a postupne prilievajte teplú vodu, až kým nevznikne hladké cesto. Cesto nechajte na teplom mieste kysnúť 15 minút.
Medzitým sa pripraví plnka. Salámu, rajčinu a cibuľu nakrájajte na malé kúsky. Strúhanú mozzarellu zmiešajte so salámou, rajčinou, cibuľou, kyslou smotanou, kukuricou a oreganom.
Vyvaľkané cesto nakrájajte na trojuholníky. Na širokú stranu trojuholníkov naložte plnku a zabaľte do tvaru rožka.
Pizzové rožky položte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre 12 - 15 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé. Pred podávaním nechajte pizzové rožky trochu vychladnúť.