REKLAMA
Plnená paprika a guľky s paradajkovou omáčkou

Plnená paprika a guľky s paradajkovou omáčkou

Recept mojej babky,,trošku som si ho upravila ,,radšej varím bez múky pre seba ,ale keďže to je recept babky,,tak to s múkou musí byť :-)

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Omáčka

  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 1 pl bravčová masť Pridané do
  • 1500 ml voda Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 1000 g pasírované paradajky Pridané do
  • 70 g paradajkový pretlak Pridané do
  • 30 g kryštálový cukor Pridané do
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • 2 pl kečup Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • nové korenie celé Pridané do

Plnená paprika a guľky

  • 520 g uvarená ryža Pridané do
  • 600 g bravčové stehno Pridané do
  • 80 g strúhanka Pridané do
  • 4 vajce Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčky cesnak Pridané do
  • 6 paprika biela Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ja si robím plnku do papriky deň vopred,,pretože sa chute lepšie prepoja. Najskôr si dám uvariť ryžu až skoro rozvariť,,lepšie drží s mäsom. Mäso nakrájam na menšie kúsky a pomeliem.

2. Krok

Do väčšej misky si nadrobno nakrájam cibuľu a cesnak (ja si robotu uľahčujem a tak to roxmixujem).Pridám vychladnutú ryžu,pomleté mäso, soľ, korenie,vajcia,strúhanku a dobre všetko premiešam - spojím.

3. Krok

Papriku umyjem zbavím jadier a trošku v horúcej vode uparím ,len tak aby mi trošku zmäkla a lepšie sa plnila.Nechám vychladnúť a naplním mäsovo-ryžovou zmesou. Odložím do chladničky spolu so zbytkom zmesi.

4. Krok

Na druhý deň, (kto chce môže hneď),,dám do väčšieho hrnca vodu,trošku osolím a uvarím v nej plnenú papriku . Počas varenia papriky si narobím zo zmesi čo zostala guľky,,aby sa mi nelepili ruky tak si ruky vždy trošku namočím do vody.Keď je plnená paprika uvarená vyberieme ju do misky a dám uvariť guľky. Po uvarení guliek, vodu scedím(ale nemusí sa,robím to preto aby omáčka bola jemná).Vodu nechám vychladnúť .

5. Krok

Na masti si spením cibuľku nadrobno nakrájanú a pridám bobkolist,nové korenie .Keď cibuľka začne ružovieť pridám lyžicu-dve múky a urobím zápražku.

6. Krok

V mlieku a vo vode v ktorej som vyvárala papriku a guľky rozmiešam 2 krabičky 500g pasírované paradajky, kečup, zbytok múky,paradajkový pretlak úplne do hladka,, vlejem cez sitko na zápražku a za stáleho miešania privediem k varu a povarím do zhustnutia.Počas miešania pridám cukor podľa chuti kto ako rád sladkú omáčku.Nakoniec dochutím korením a soľou.

7. Krok

*Kto má rád majoránku môže pridať do mäsovej zmesi aj do omáčky,,u nás moc v obľube nieje tak ja nedávam.

8. Krok

*Kto chce môže si po uvarení guľky a papriky vložiť do omáčky, keďže ja toho vždy robím veľa nechávam si to zvlášť v miske,,veď predsa voda v ktorej to je vyvarené máme v omáčke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov