Plnená paprika
Obed ktorý máme doma všetci radi.
Ingrediencie
Suroviny
- 12 ks paprika
- 600 g mleté bravčové mäso
- 200 g ryža
- 1 strúčiky cesnaku
- 1 ks Cibuľa
- bravčová masť
- soľ a korenie
Paradajková omáčka
- 700 ml paradajkový pretlak
- 1 pl kryštálový cukor
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Plnenú papriku robím na niekoľko spôsobov a toto je jeden z nich. Čo sa týka pomeru mäso a ryža, u mňa je to pomer 3:1. Zomleté mäso zmiešame s ryžou. Cibuľu nakrájame nadrobno a do sklovita opražíme na bravčovej masti. Keďže syn cibuľu nemá rád, ja ju nepridávam, ale k mäsu pridám len masť, na ktorej som cibuľku orestovala. Ďalej pridám soľ a mleté čierne korenie a všetko dobre premiešam, aby chute prešli. Ideálne by bolo nechať zmes chvíľu odstáť. Ideme plniť papriky. Tie sme umyli a odstránili vnútro. Plníme ich asi do 3/4, keďže ryža v zmesi narastie. Ukladáme ich do hrnca vedľa seba tak, aby pekne stáli. Papriky som v hrnci zaliala domácim paradajkovým pretlakom (7 dcl fľaša) a doliala vodu tak, aby boli papriky prekryté (tekutina je asi 1 cm nad paprikami). K pretlaku pridáme trocha soli, 1 strúčik cesnaku a 1 PL kryštálového cukru. Varíme na miernom ohni asi 50 minút. Po uvarení môžeme omáčku trochu zahustiť zápražkou alebo necháme ju riedšiu podľa toho kto má ako rád.