Plnené perníčky
Medovníčky alebo perníčky sú vianočná klasika. No robievate aj plnené? Vyskúšajte
Ingrediencie
Suroviny
- 50 g maslo
- 100 g Med
- 70 g cukor erithrytol
- 1 ks vajce
- 200 g hladká špaldová múka
- 50 g celozrnná špaldová múka
- 10 g kakao
- 10 g perníkové korenie
- 1 čl sóda bikarbóna
- Štipka soli
- 2 pl voda
Na náplň
- džem
Na polevu
- 100 g čokoláda
- 1 pl kokosový olej
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci rozpustíme med, cukor a maslo. Zahrievame a miešame, kým sa ingrediencie rozpustia. Necháme mierne vychladnúť. Zmes začneme šľahať nadstavcom na cesto.. Za šľahania pridáme vajce. Následne preosejeme múku so sódou a kakaom, pridáme perník a v robote vypracujeme cesto. Môžeme vypracovať aj ručne. Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky, pokojne na celú noc.
Pred prípravou perníkov si vyberieme cesto z chladničky a necháme ho mierne povoliť. Ak sa nám cesto mrví, zapracujeme doň 2 lyžice vody. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kruhy, polovicu uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu kruhu dáme lyžičku džemu. Následne ich prikryjeme druhou časťou kruhov. Pred spojením si okraje kruhu prstom potrieme vodou, priložíme na kruh s džemom a okraje poriadne popritláčame, aby sa nám pri pečení neroztvorili. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 12 minút. Po dopečení necháme poriadne vychladnúť. Z dané množstva mi vyšlo 18 plnených perníčkov.
Čokoládu roztopíme spolu s kokosovým olejom. Vychladnuté perníky namáčame do polevy a ukladáme späť na papier na pečenie. Polevu necháme stuhnúť. Následne perníčky odložíme do uzatvárateľnej nádoby.