REKLAMA
Plnený "chlebík"
Plnila som upečeným baconom, hríbmi, cibuľkou, strúhaným cheddarom, pridala som biely grécky jogurt, troška horčice, petržlenovú vňať, soľ, koreniny... Druhá dávka vegetariánska, to isté len bez baconu 🙂. Plnku si pripravte podľa vlastnej chuti 😋.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 300 g špaldová múka
- 1 lyžička kypriaci prášok
- 1 lyžička soľ
- 50 ml olej
- 150 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Všetky ingrediencie zmiešame, vypracujeme hladké cesto. Kým si pripravíme plnku, necháme cesto "oddychovať" 🙂.
2. Krok
Plnku si pripravte podľa vlastnej chuti.
3. Krok
Cesto rozdelíme na 6 kúskov. Každý kus trošku vyvaľkáme a rukami "roztiahneme" na tenké cesto / môžete aj vyvaľkať.
4. Krok
Na každý kus dáme plnku a chlebík vytvarujeme, aký ho chceme mať. Stočiť, prehnúť, to je na vás.
5. Krok
Chlebíky upečieme z každej strany. Piekla som nasucho, bez oleja, na miernom ohni aby sa chlebík dostatočne prepiekol.
6. Krok
Dobrú chuť 🙂.