REKLAMA
Poctivá cesnačka s krutónmi
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 10 strúčikov cesnak
- 2 zemiak
- 1 l zeleninový bujón
- údená slanina
- 1 Cibuľa
- smotany na šľahanie
- soľ a korenie
- majoránka
- krutóny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
Malý kúsok údenej slaniny a zemiaky si nakrájame na kocky. Cibuľu zase na drobné kúsky. V hrnci osmažíme najskôr slaninu a keď pustí tuk, tak pridáme aj cibuľu a pretlačené strúčiky cesnaku. Poriadne premiešame a zmes zalejeme vývarom. Osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme majoránku, ligurček alebo petržlenovú vňať. Varíme, kým nebudú zemiaky mäkké a potom polievku tyčovým mixérom zmixujeme úplne dohladka. Odstavíme od plameňa a pridáme šľahačkovú smotanu na zjemnenie. Môžeme servírovať s krutónmi.