REKLAMA
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Poctivá domáca huspenina
Najlepšia huspenina sa tradične robí pri zabíjačke ale recept ako si ju bežne pripraviť doma je jednoduchý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
14
- 2 bravčové kolená
- 4 bravčové nohy
- 300 g bravčová koža
- mleté čierne korenie
- soľ
- hlávka cesnak
- majoránka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
300 min.
1. Krok
Kolená, nožičky, kožu dáme do väčšieho hrnca variť. Všetko musíme variť minimálne 4 hodiny poprípade aj viac. Ke´d je už mäso úplne rozpadnuté všetko povyberáme.
2. Krok
Mäso si oberieme, kožky si nakrájame na menšie kúsky. Vývar si precedíme do hrnca. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme prelisovaný cesnak a majoránku.
3. Krok
Do malých misiek si na dno dáme mäso a kožu a zalievame ochuteným vývarom. Dáme na chladné miesto stuhnúť do druhého dňa.
Koľko ľudí toľko chutí majoránku nedávam ani ja dokonca ani zeleninu inak ostatné všetko najmä viac cesnak a do misiek nasypem trošku mletej papriky mňam po sviatkoch sa ide na to