Polievka z bielej špargle
Tento recept vám poskytuje vynikajúcu krémovú špargľovú polievku so zmyselnou a jemnou chuťou, ktorá je pripravená z bielej špargle.
Ingrediencie
- 500 g biela špargľa
- 4 šálky zeleninový vývar alebo bujón
- 1 šálka smotany na varenie
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks Cibuľa
- 2 pl maslo
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Ošúpajte biele špargle a odrežte tvrdšie konce. Nakrájajte ich na menšie kúsky.
V hrnci rozohrejte maslo na strednom ohni a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista, asi 5 minút.
Pridajte nakrájanú špargľu do hrnca a orestujte ju spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút, kým nie je špargľa mäkká.
Pridajte zeleninový vývar do hrnca a privedte k varu. Potom znížte teplotu na stredne nízku a nechajte variť asi 15 až 20 minút, kým je špargľa úplne mäkká.
Pomocou mixéra zmixujte polievku, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
Polievku vráťte opäť k varu, pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte.
Ochuťte polievku soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Taniere ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.