Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Polievka z čerstvých húb
Táto chutná polievka z čerstvých húb so zemiakmi a mrveničkou je ideálnou voľbou pre všetkých milovníkov húb.
Ingrediencie
Na polievku:
- 500 g čerstvých húb
- 1 ks Cibuľa
- 4 ks zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl oleja
- 1 pl mletá červená paprika
- soľ a korenie
Na mrveničku:
- 1 ks vajce
- 2 hrste polohrubá múka
- 1 pl vlažná voda
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Huby očistíme, zemiaky olúpeme. Huby a zemiaky nakrájame na kúsky. Cibuľu a strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno.
Na panvici rozpálime olej a na ňom opražíme cibuľu do zlatista. Pridáme huby a restujeme ich pokiaľ nezačnú púšťať šťavu.
Zasypeme ich červenou paprikou a premiešame.
Na záver pridáme zemiaky a cesnak.
Do vriacej vody pridáme zemiakovú a hubovú zmes a necháme ju variť do mäkka.
Zatiaľ si pripravíme mrveničku. Na tanier si rozbijeme vajce a rozmiešame ho s trochou vlažnej vody.
Na pracovnú dosku nasypeme dve hrste polohrubej múky, trochu soli a do stredu urobíme jamku.
Vylejeme do nej rozmiešané vajce a vymiesime si cesto. Má byť pevnejšie.
Nakoniec ho nastrúhame na hrubom strúhadle a poriadne zasypeme múkou. Necháme ho chvíľu odpočívať.
Pred koncom varenia mrveničku preosejeme od zvyšnej múky, vložíme do polievky a ešte spolu chvíľu povaríme.