REKLAMA
Polievka z fazuľových strukov
Polievka z fazuľových strukov na kyslo so zemiakmi
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- struky fazuľkové zelené
- 7 ks zemiak
- 1 ks Cibuľa
- maslo
- 200 g šľahačka
- soľ
- korenie čierne mleté
- vegeta
- kôpor
- petržlen
- hladká múka
- 1 kocka bujón zeleninový
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno. Na oleji alebo masle ju pomaly opražíme.
2. Krok
Pridáme struky, prikryjeme pokrievkou a chvíľku dusíme. Zatiaľ si dáme do kanvice zovrieť vodu a ošúpeme zemiaky, ktoré nakrájame na kocky.
3. Krok
Keď voda zovrie, zalejeme ňou struky. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, zeleninový bujón (nemusí byť) a nakoniec umyté zemiaky. Varíme do mäkka.
4. Krok
Keď sú zemiaky a struky uvarené, je na rade smotana, v ktorej sme zmiešali kôpor, vegetu, korenie a za lyžicu hladkej múky.
5. Krok
Zmiešame a necháme chvíľku povariť.
6. Krok
Ozdobíme petržlenovou vňaťou a krutónmi. Dobrú chuť