REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/RrxRDz9W2n5zpGC4UJZd/8c9c385797522f877c4a7a3f136527.jpeg)
Zdroj: irynamelnykphotos from Canva
Polievka z pečenej tekvice hokkaido
Recept na hokkaido polievku z pečenej tekvice, ktorá patrí medzi typické jesenné polievky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg tekvice hokkaido
- 2 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 Lyžice masla
- soľ a korenie
- mletá paprika
- štipka muškátového orieška
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Tekvicu očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. V hrnci roztopíme maslo a orestujeme cibuľu s cesnakom.
3. Krok
Tekvicu vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme ju približne 45. T
4. Krok
Keď je tekvica mäkká, pridáme ju k opečenej zelenine, zalejeme vývarom a necháme povariť.
5. Krok
Následne polievku zmixujeme do hladka a prilejeme k nej smotanu na šľahanie.
6. Krok
Osolíme, okoreníme podľa chuti a na záver pridáme štipku muškátového orieška.