REKLAMA
Polievka z ružičkového kelu so zemiakmi
Krémová polievka z ružičkového kelu s gorgonzolou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 Stonky stopkový zeler
- 2 zemiak
- 400 g ružičkový kel
- 1 Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 pl olej
- soľ
- sušený tymián
- 50 g gorgonzola
- 100 ml šľahačka
- 500 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Stopkový zeler si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame. Očistíme si aj cesnak a prekrojíme ho na polovičky.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Ružičkový kel zbavíme vrchných listov a prekrojíme ich. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Vrchné lístky z kelu môžeme jemne opražiť na oleji a použiť na ozdobu polievky.
Zdroj: Youtube
3. Krok
V hrnici si rozpálime olej a opražíme na ňom cibuľu, cesnak a zeler. K opraženému základu pridáme zemiaky a kel. Chvíľku porestujeme a osolíme.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Prilejeme smotanu a pridáme gorgonzolu. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme troškou tymianu. Môžeme podávať.
Zdroj: Youtube