Polievka z tekvice hokkaido so smotanou
Polievka z tekvice hokkaido so smotanou je rýchla a jednoduchá na prípravu a chutí úžasne.
Ingrediencie
- 1 ks tekvica hokkaido
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Tekvicu hokkaido umyte, očistite od semienok a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na malé kúsky.
V hrnci na strednom ohni rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich.
Pridajte nakrájanú tekvicu hokkaido do hrnca a orestujte ju spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
Prilejte zeleninový vývar a nechajte polievku variť, kým tekvica nezmäkne. To by malo trvať asi 20 minút.
Následne zmixujte polievku do hladka. Ak chcete, môžete hokkaido polievku precediť cez sitko, aby ste z nej odstránili prípadné hrudky.
Na konci pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Tanier ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.