REKLAMA

Polievka z tekvice hokkaido so smotanou

Polievka z tekvice hokkaido so smotanou je rýchla a jednoduchá na prípravu a chutí úžasne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks tekvica hokkaido Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • 1 l zeleninového vývaru Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Tekvicu hokkaido umyte, očistite od semienok a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

V hrnci na strednom ohni rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich.

3. Krok

Pridajte nakrájanú tekvicu hokkaido do hrnca a orestujte ju spolu s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.

4. Krok

Prilejte zeleninový vývar a nechajte polievku variť, kým tekvica nezmäkne. To by malo trvať asi 20 minút.

5. Krok

Následne zmixujte polievku do hladka. Ak chcete, môžete hokkaido polievku precediť cez sitko, aby ste z nej odstránili prípadné hrudky.

6. Krok

Na konci pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti.

7. Krok

Tanier ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov