REKLAMA
Zdroj: CZ: Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Polomáčené linecké rohlíčky
Tradičné cukroví - polomáčené linecké rohlíčky, ktoré nesmú chýbať na vianočnom stole.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Cesto
- 250 g Hladká múka
- 100 g Krupicový cukor
- 1 kus vajce
- 160 g maslo
- 1 kus vanilkový cukor
Iné
- 200 g čokolády na varenie
- džem
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najskôr si pripravte cesto. V mise zmiešajte múku, cukor, vajcia, maslo a vanilkový cukor. Spracujte na hladké cesto.
2. Krok
Do cukrárskeho sáčku s dekoračnou špičkou dáme cesto a na plech striekame rožky.
3. Krok
Rohlíky piecť v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 10 minút, alebo kým rohlíky nezačnú zlatnúť.
4. Krok
Vychladlé rohlíčky vždy dva slepíme marmeládou.
5. Krok
Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli.
6. Krok
Nechajte hotové rožky chvíľu vychladnúť, potom namočte končeky do čokolády.
7. Krok
Počkajte, kým na mriežke stuhne čokoláda na rožkoch.