Zdroj: Facebook - Recepty starej mamy
Poľský bigos
Bigos je poľské národné jedlo. Správny bigos obsahuje hlávkovú aj kyslú kapustu, klobásu a najmenej dva druhy mäsa, ktoré sa varia každé zvlášť. Jednotlivé recepty sa môžu líšíť.
Ingrediencie
- 500 g bravčové mäso s kosťou
- 300 g hovädzie predné
- 400 g kyslá kapusta
- 400 g biela kapusta
- 200 g klobása
- 100 g údený bôčik
- 100 ml biele víno
- 40 g bravčová masť
- 1 ks Cibuľa
- 1 ks bobkový list
- mletá červená paprika
- sušený majorán
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na kocky a osolíme. Cibuľku nakrájame a na rozpálenej masti dusíme spolu s mäsom.
Hovädzie mäso nakrájame na kocky, prudko opečieme na masti, aby sa mäso zatiahlo. Podlejeme vodou, osolíme a dusíme domäkka.
Kapustu nakrájame na tenké rezance, osolíme, zalejeme trochou vody a varíme do polomäkka bez pokrievky.
V daľšom hrnci uvaríme takmer domäkka kyslú kapustu. Obe kapusty scedíme a pridáme k mäsu. Celú zmes zalejeme bielym vínom.
Bôčik nakrájame na kocky, klobásu na kolieska. Pridáme k mäsu a poriadne premiešame.
Dochutíme soľou, korením a na miernom ohni dusíme domäkka.