Pomaly pečená jahňacina
Recept na pomaly pečenú jahňacinu, ktorú pečieme minimálne 3 hodiny.
Ingrediencie
Suroviny
- 2.2 kg jahňacie pliecko
- 2 šálky voda
- 1 ks Cibuľa
Marináda
- 3 čl rozmarín
- 1 pl sušené oregano
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 čl soľ
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 1⁄4 šálky olivový olej
Na servírovanie
- 1 čl kukuričná múka
- 1⁄4 šálky voda
- 1⁄4 čl soľ
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si marinádu, ktorou potrieme jahňacie pliecko. Pliecko marinujeme 2 až 24 hodín.
Zdroj: Youtube
Na dno pekáča nasypeme cibuľu. Na vrch položíme jahňacie pliecko a podlejeme ho vodou. Odkryté ho pečieme zhruba 45 minút na 210°C.
Zdroj: Youtube
Následne jahnňacinu pečieme prikrytú papierom na pečenie a alobalom pomaly 3 až 12 hodín na 100°C.
Zdroj: Youtube
Príprava omáčky Všetku tekutinu z pekáča precedíme do hrnca. Privedieme do varu a potom rýchlo varíme na stredne vysokej teplote, kým sa obsah nezníži na 1 šálku - 250 ml.
Zdroj: Youtube
Kukuričnú múku zmiešame s vodou a za stáleho miešania prilievame do džusu. Pokračujeme vo varení minútku, občas premiešame, kým nezhustne na sirupovú konzistenciu. Pridáme soľ a korenie podľa chuti.