REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/W0TDBDBHjbybTthTQL0P/f616bb8ebcb63561839c18963e53d5.jpeg)
Pravé crème brûlée
Crème brûlée je francúzky krémový vanilkový puding s karamelizovaným cukrom. Zvyčajne sa podáva studený s teplým cukrom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 3 hrnčeky šľahačka
- 1⁄2 hrnček kryštálový cukor
- 5 ks žĺtko
- vanilková esencia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
200 min.
1. Krok
Smotanu na šľahanie nalejeme do hrnca a miešame 5 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/W0TDBDBHjbybTthTQL0P/d8e8e160640bafc6ae28861f0b722f.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Žĺtka vyšľaháme s kryštálovým cukrom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/W0TDBDBHjbybTthTQL0P/7165348ed1f91b1bea04cd8b408089.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Do teplej smotany na šľahanie pridám zopár kvapiek vanilkovej esencie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/W0TDBDBHjbybTthTQL0P/761d7e24aa9b3842e2675298844198.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Teplú smotanu vlejeme do žĺtok a poriadne metličkou vymiešame.
5. Krok
Takto pripravené crème brûlée nalejeme do misiek a pečieme v predhriatej rúre na 180°C zhruba 20 minút. Na plech medzi misky nalejeme horúcu vodu, tak aby siahala do polovice z výšky misky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/W0TDBDBHjbybTthTQL0P/efdd362b2e7ee6aa8e4886182146b4.jpeg)
Zdroj: Youtube
6. Krok
Po upečení necháme crème brûlée niekoľko hodín vychladnúť. Potom ich posypeme cukrom a flambovaciou pištoľou necháme zkaramelizovať cukor.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/W0TDBDBHjbybTthTQL0P/ea911da18b6bcccef70a5ae1c775a6.jpeg)
Zdroj: Youtube