REKLAMA
Pravé crème brûlée
Crème brûlée je francúzky krémový vanilkový puding s karamelizovaným cukrom. Zvyčajne sa podáva studený s teplým cukrom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 3 hrnčeky šľahačka
- 1⁄2 hrnček kryštálový cukor
- 5 ks žĺtko
- vanilková esencia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
200 min.
1. Krok
Smotanu na šľahanie nalejeme do hrnca a miešame 5 minút.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Žĺtka vyšľaháme s kryštálovým cukrom.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Do teplej smotany na šľahanie pridám zopár kvapiek vanilkovej esencie.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Teplú smotanu vlejeme do žĺtok a poriadne metličkou vymiešame.
5. Krok
Takto pripravené crème brûlée nalejeme do misiek a pečieme v predhriatej rúre na 180°C zhruba 20 minút. Na plech medzi misky nalejeme horúcu vodu, tak aby siahala do polovice z výšky misky.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Po upečení necháme crème brûlée niekoľko hodín vychladnúť. Potom ich posypeme cukrom a flambovaciou pištoľou necháme zkaramelizovať cukor.
Zdroj: Youtube