REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Pravé slovenské šuhajdy
Najlepšie šuhajdy, klasika slovenských Vianoc.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
35
Suroviny
- 500 g čokolády
Orechová plnka
- 2 hrste Vlašských orechov
- 500 ml mlieko
- podľa chuti kryštálový cukor
- 1 pl rum
Na zdobenie
- lentilky
- cukrové zdobenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Ako prvé si necháme nad parou roztopiť čokoládu.
2. Krok
Pustíme sa do prípravy orechovej plnky.
3. Krok
Orechy pomelieme. Do hrnca pridáme orechy, postupne prilejeme mlieko, povaríme, aby nám vznikla hustejšia kaša. Osladíme cukrom podľa chuti a pridáme rum.
4. Krok
Menšie papierové košíčky si rozložíme na plech. Do košíčka dáme lyžičku roztopenej čokolády. Ďalej nasleduje lyžička orechovej plnky a nakoniec plnku zalejeme opäť čokoládou.
5. Krok
Hotové čokoládové šuhajdy zdobíme podľa vlastnej fantázie. Košíčky preložíme do chladu, aby stuhli. Môžeme podávať.