REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/E5aNFSZ_2nshElPPhmfe/4f4f5f3fc1896d059680c6c8f9b941.jpeg)
Prekladané zemiaky s kyslou kapustou a klobásou
Nenáročné na prípravu,chutné jedlo našich starkých.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 Cibuľa
- 139 g slanina planá
- 250 g klobása
- 770 g kapusta kyslá
- 1090 g zemiaky
- 35 g cesnak
- 250 ml voda
- 2 vajcia
- 150 g poch smotana
- drv kmín
- ml korenie
- soľ
- ml červená paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Slaninku a cibuľku osmahneme a pridáme klobásu chvíľku podusíme spolu.
2. Krok
Zemiaky si v šupke uvaríme a očistíme,nakrájame na kocky.
3. Krok
Potom vrstvime, začíname klobásky s cibuľkou a slaninou na to kapustu znova klobásky, zemiaky a dookola ,končíme kapustou. Nezabúdame na soľ a koreniny.
4. Krok
V pochúťkovej smotane a vode si rozmiešame vajcia, soľ a polejeme masu.
5. Krok
Na vrchu posypeme ml.červenou paprikou.
6. Krok
Dáme do vyhriatej rúry na cca 1,5 h pri 200 až 215 st.zakryté pečieme pred koncom môžeme vrch zapiecť.