Prívarok zo šalátu
Výborný obed,,naše babičky často varili
Ingrediencie
- 500 ml smotana na varenie
- 100 ml olej
- 90 g špaldová hladká múka
- 800 ml mlieko
- 50 g Cibuľa
- 200 ml voda
- 655 g šalát hlávkový
- 60 ml ocot
- soľ
- biele ml korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na oleji zľahka osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku a spravíme zásmažku.
Zalejeme mliekom,smotanou,vodou a privedieme za stáleho miešania do varu.
Aby sme nemali hrudky a zjemnili omáčku rozmixujeme ručným mixérom.
Pridáme korenie,soľ a nadrobno nakrájaný šalát varíme pokiaľ nezmäkne.
Nakoniec pridáme ocot.
Aby sa nám to nezdrclo ocot zohrejeme v mikrovlnke a potom odoberieme pár lyžic omáčky a zamiešame s octom.
Pomiešané vylejeme do zbytku prívarku.
Chvíľku povaríme, zakryjeme odstavíme z ohňa.
Podávame s varenými zemiakmi a volským alebo natvrdo uvarenými vajcom.,zlepšiť môžeme slaninkou, alebo opekanou špekáčkou.
Suroviny presne vážim pretože rátam kalórie a zapisujem do kalorických tabuliek.Vy si môžete prispôsobiť množstvo podľa seba.