REKLAMA
Pšenový nákyp
Omrzela vás ovsená kaša na raňajky? Hľadáte inšpiráciu, čo zdravé si pripraviť? Vyskúšajte použiť pšeno. Ja som ho tentokrát zapiekla s tvarohom a malinami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 160 g pšeno
- 1 pl kokosový cukor
- vanilk mletá
- 100 g jemný tvaroh
- 200 g hrudkový tvaroh
- 20 g proteín sladidlo
- mrazené maliny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
Pšeno prepláchneme vriacou vodou a dáme variť spolu so sladidlom a vanilkou. Varíme do zmäknutia za občasného miešania. Tvarohy zmiešame s proteínom alebo sladidlom. Do zapekacej misy navrstvíme približne polovicu pšena a popritláčame. Následne pridáme tvarohovú zmes, na ktorú rozmiestnime mrazené maliny. Na vrch rozotrieme zvyšok pšena a popritláčame. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Po dopečení necháme úplne vychladnúť. Následne krájame a podávame. Konzumovať môžeme teplé aj studené, na vrch môžeme pridať jogurt či ľubovoľnú polevu.