Zdroj: juliannafunk from Getty Images
Rebarborovo jahodový koláč
Chutný a svieži letný koláč s kombináciou sladkých jahôd a kyslej rebarbory. Tento koláč je ideálny na rôzne oslavy, podujatia alebo len tak ku káve alebo čaju.
Ingrediencie
Cesto
- 250 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 150 g maslo
- 1 ks vajce
- 1 ks vanilkový cukor
Náplň
- 500 g rebarbora
- 300 g jahoda
- 150 g cukor
- 1 ks vanilkový pudingový prášok
Najnovšie letáky
Postup
Cesto: V misku zmiešajte múku s cukrom. Pridajte maslo nakrájané na kocky a rýchlo spracujte na hrubé drobenie. Pridajte vajce a vanilkový cukor a spracujte na hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho v chladničke odpočívať približne 30 minút.
Náplň: Jahody umyte, odstráňte stopky a nakrájajte na plátky. Rebarboru očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Jahody a rebarboru zmiešajte s cukrom a nechajte macerovať 10 minút. Potom pridajte vanilkový pudingový prášok a dobre premiešajte.
Rúru predhrejte na 180°C. Cesto vyvaľkajte a vložte do formy. Trochu cesta si odložíme a urobíme na vrchu z neho mriežku.
Na cesto rovnomerne rozložte náplň. Koláč pečte približne 40-50 minút, alebo kým nie je pekný zlatistý.
Koláč nechajte vychladnúť a potom ho môžete podávať. Dobrou chuť!