Recept na pizzu bez kysnutia
Pripravte si cesto bez droždia, ktoré sa dá ihneď používať a potom už len doplníte svoje obľúbené ingrediencie a dáte piecť. Tento recept je skvelý na rýchlu večeru alebo na dni, keď nestihnete cesto pripraviť s kysnutím.
Ingrediencie
Cesto:
- 250 g hladká múka
- 1⁄2 lyžičky prášku do pečiva
- 1⁄4 lyžičky soli
- 150 ml vody
- 2 lyžičky olivového oleja
Náplň:
- podľa vlastných prefe
Najnovšie letáky
Postup
Do misky si dáme múku, prášok do pečiva a soľ. Všetko dobre premiešame.
V druhej miske si zmiešame vodu s olivovým olejom.
Postupne k múke pridávame vodu s olejom a miesime cesto ručne alebo pomocou mixéra. Miesime, kým sa cesto nespojí a je hladké.
Cesto rozdelíme na dve alebo tri rovnaké časti, záleží na tom, aké veľké pizze chceme.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na požadovanú hrúbku. Ak chceme tenšiu pizzu, vyvaľkáme cesto na hrúbku 2-3 mm. Ak chceme hrubšiu pizzu, vyvaľkáme cesto na hrúbku 5-6 mm.
Posypeme cesto mletým čiernym korením alebo ďalšími koreninami podľa chuti.
Pridáme si svoje obľúbené ingrediencie, napríklad paradajkový pretlak, syr, šunku, papriku, atď.
Pizzu dávame na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 220°C asi 15-20 minút, kým sa syr na pizzi nerozpustí a cesto nezačne hnednúť.