REKLAMA
Restované kuracie prsia so šalviovým maslom
Toto kura mi spolu s popučenými zemiakmi pripomína jedlo domova.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 kuracie prsia
- soľ a mleté čierne korenie
- 4 pl rastlinného oleja
- 1 hrnček múka
- 4 pl maslo
- 10 šalviových lístkov
- cibule (najlepšie červenej)
- 10 bazalkových lístkov (nemusí byť)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Kuracie prsia si očistíme, umyjeme a pozdĺžne rozrežeme
2. Krok
Osolíme, okoreníme a obalíme v múke z oboch strán
3. Krok
Na panvici si rozohrejeme rastlinný olej (napr. slnečnicový alebo kokosový) a opekáme mäso z každej strany 6-8 minút na strednom plameni, kým sa nám pekne zafarbí na hnedo
4. Krok
Mäso dáme bokom, zvyšný olej vylejeme, dáme na panvicu maslo a šalviu a na miernom plameni topíme, kým nebude maslo hnedé
5. Krok
Medzitým ako sa nám maslo topí si nakrájame polovičku cibule na drobno a pridáme ju k maslu
6. Krok
Ak máte doma zvyšnú bazalku, môžete ju natrhať na menšie kúsky a pridať
7. Krok
Restované kuracie mäsko podávame so šalviovým maslom, zemiakmi a čerstvou citronádou