Zdroj: Pixabay : mygraphx
Rezne so smotanou a paradajkovou omáčkou
Milujem modernizáciu klasických jedál a tento recept na rezeň je toho dokonalým príkladom. Namiesto tradičného viedenského rezeňa som doň pridala sladkú a pikantnú omáčku, ktorá tomuto jedlu dodáva úplne nový rozmer. Varila som ho už niekoľkokrát a zakaždým bol výsledok neuveriteľne nadšený.
Ingrediencie
- 4 Bravčový rezeň
- soľ a korenie
- 100 g múka
- 2 vajcia
- 200 g strúhanka
- olej na vyprážanie
- 1 červená paprika
- 1 červená Chilli
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml Krém
- 100 ml kečup
- 50 g Med
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové eskalopy zľahka naklepte, aby sa rovnomerne prepečú. Osolíme a okoreníme.
Rezne najprv obalíme v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke. Malý tip z mojej skúsenosti: strúhanku dobre pritlačte, aby sa lepšie prichytila a vytvorila peknú kôrku.
Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja a eskalopy opečte z oboch strán dozlatista. Potom ich osušte na kuchynskom papieri.
Kým sa rezeň smaží, nakrájajte nadrobno cibuľu, strúčiky cesnaku, papriku a chilli a orestujte ich na panvici s trochou oleja do mäkka.
Do panvice so zeleninou pridajte smotanu, kečup a med a dobre premiešajte. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Vyprážaný rezeň podávajte v omáčke. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že toto jedlo je vynikajúce podávané s vyprážanými zemiakmi alebo jednoducho s čerstvým šalátom.