REKLAMA

Zdroj: Pixabay : mygraphx

Rezne so smotanou a paradajkovou omáčkou

Milujem modernizáciu klasických jedál a tento recept na rezeň je toho dokonalým príkladom. Namiesto tradičného viedenského rezeňa som doň pridala sladkú a pikantnú omáčku, ktorá tomuto jedlu dodáva úplne nový rozmer. Varila som ho už niekoľkokrát a zakaždým bol výsledok neuveriteľne nadšený.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Bravčový rezeň Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 100 g múka Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • 200 g strúhanka Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
  • 1 červená paprika Pridané do
  • 1 červená Chilli Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml Krém Pridané do
  • 100 ml kečup Pridané do
  • 50 g Med Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Bravčové eskalopy zľahka naklepte, aby sa rovnomerne prepečú. Osolíme a okoreníme.

2. Krok

Rezne najprv obalíme v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke. Malý tip z mojej skúsenosti: strúhanku dobre pritlačte, aby sa lepšie prichytila a vytvorila peknú kôrku.

3. Krok

Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja a eskalopy opečte z oboch strán dozlatista. Potom ich osušte na kuchynskom papieri.

4. Krok

Kým sa rezeň smaží, nakrájajte nadrobno cibuľu, strúčiky cesnaku, papriku a chilli a orestujte ich na panvici s trochou oleja do mäkka.

5. Krok

Do panvice so zeleninou pridajte smotanu, kečup a med a dobre premiešajte. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.

6. Krok

Vyprážaný rezeň podávajte v omáčke. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že toto jedlo je vynikajúce podávané s vyprážanými zemiakmi alebo jednoducho s čerstvým šalátom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov