REKLAMA
Zdroj: Canva
Ríbezľový koláč s tvarohom
Recept na výborný ríbezľový koláč s tvarohom, ktorý je súčasne sladký aj kyselkavý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto:
- 300 g hladká múka
- 150 g hrubá múka
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 2 ks vajcia
Tvarohová náplň:
- 500 g syr cottage cheese
- 150 g práškového cukru
- 1 ks citrón
- 2 ks vanilkový cukor
- 4 ks vajcia
- 300 g ríbezle
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V miske zmiešajte hladkú a hrubú muku, pridajte maslo, práškový cukor a dve vajcia. Dobre všetko spolu premiešajte a vypracujte cesto, ktoré vložíme na chvíľu do chladničky.
2. Krok
Medzitým si pripravíme tvarohový krém. Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, šťavou z citróna, vanilkovým cukrom a štyrmi vajcami. Krém dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
3. Krok
Očistite ríbezle.
4. Krok
Plech vysteľte papierom na pečenie.
5. Krok
Cesto rozvaľkajte na hrúbku pár milimetrov a položte ho na pripravený plech. Okraje cesta zatlačte do okrajov plechu.
6. Krok
Na cesto naneste tvarohovú plnku a na ňu položte ríbezle.
7. Krok
Koláč pečte v predhriatej rúre 180 stupňov asi 45 minút.