Zdroj: frederique wacquier from Getty Images
Rizoto s kuracím mäsom a šampiňónmi
Recept na chutné a rýchle rizoto s kuracím mäsom a šampiňónmi, ktoré máte na stole do hodiny.
Ingrediencie
- 200 g ryža arborio na rizoto
- 400 g kuracie prsia
- 200 g šampiňóny
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 ml bieleho vína
- 900 ml kurací vývar
- 50 g parmezán
- 50 g masla
- soľ a korenie
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Na panvici na oleji ich opečieme zo všetkých strán. Mäso premiestnime do misky a odložíme na bok.
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a orestujeme na oleji dozlatista. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a necháme ich dusiť, až kým nebudú mäkké.
Pridáme ryžu a premiešame, aby bola ryža pokrytá olejom. Dôležité je, aby bola ryža jemne orestovaná, ale nie hnedá.
Prilejeme biele víno a necháme ho vypariť. Potom začíname postupne pridávať vývar, kým ryža nie je dostatočne mäkká. To je trik pre úspešné rizoto - vývar pridávame postupne a vždy ho necháme vstrebať do ryže pred tým, ako pridáme ďalší.
Keď je ryža skoro hotová, pridáme kuracie kúsky späť do panvice a všetko premiešame.
Potom pridáme maslo a strúhaný parmezán a premiešame, až kým sa všetko nerozpustí.
Na záver dochutíme rizoto s kuracím mäsom a šampiňónmi soľou a korením podľa chuti a podávame ho teplé.