Zdroj: Sunteya from Getty Images
Rizoto s tuniakom a zeleninou
Skvelý recept pre všetkých milovníkov zdravej stravy. Rizoto s tuniakom a zeleninou je vynikajúce a výživné jedlo, plné zdravých tukov a vlákniny.
Ingrediencie
Hlavné ingrediencie
- 2 ks tuniakový steak
- 200 g ryža Arborio
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 200 ml suché biele víno
- 800 ml zeleninový vývar
- 50 g maslo
- 100 g parmezán
Zelenina
- 1 ks paprika
- 2 ks mrkva
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200°C. Tuniakový steak očistite, nakrájajte na kocky a osoľte. Na panvici roztopíte maslo a opečie tuniaka do zlatista. Potom ho odložte na mierne pomastený plech a vložte do rúry na 10 minút.
Zatiaľ na panvici, kde ste opiekli tuniaka, orestujte nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridajte ryžu a mierne orestujte.
Do panvice pridajte biele víno a nechajte ho vypariť. Potom postupne pridávajte vývar a počkajte, kým ryža nenabsorbuje väčšinu tekutiny, než pridáte ďalší diel. Pravidelne miešajte.
Keď je ryža takmer hotová (asi po 20 minútach), pridajte do panvice nakrájanú zeleninu a tuniaka. Miešajte ďalších 5 minút, kým zelenina nie je mäkká a tuniak sa poriadne prehreje.
Nakoniec pridajte do rizota Parmezán, premiešajte a podávajte ihneď. Dobrú chuť!