REKLAMA
Zdroj: Africa Images from Canva
Rúžičková kapusta so slaninou
Toto je jeden z najjednoduchších a najchutnejších receptov na rúžičkovú kapustu s chrumkavou slaninou, ktorá dokonale dopĺňa mierne horkú chuť kapusty. Je to skvelé jedlo do chladného počasia a ako príloha k mäsu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g Ružičková kapusta
- 200 g slanina
- 2 lyžice olivový olej
- 1 kus cesnak
- 1 štipka soľ
- 1 štipka Paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
2. Krok
Na panvici opražte slaninu do chrumkava.
3. Krok
Umyte ružičkový kel, očistite ho a rozrežte na polovice.
4. Krok
Zmiešajte ružičkový kel, opraženú slaninu, olivový olej, strúhaný cesnak, soľ a korenie v pekáči.
5. Krok
Nádobu vložte do predhriatej rúry a piecťe 20 minút, kým kapusta nezačne získavať zlatavú farbu.
6. Krok
Podávajte horúce.