REKLAMA
Zdroj: TeresaKasprzycka from Getty Images
Rybacia polievka z kapra
Vianočná kaprová polievka je v našej rodine už po generácie neoddeliteľnou súčasťou Štedrého večera.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 kus Mrkva
- 1 kus zeler
- Prísada do polievky
- 2 strúčiky Cesnak
- Vetvička petržlenu
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 Lyžice maslo
- kapor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Z kapra vyberte kosti a hlavu (najlepšie už vyfiletované), dôkladne ich umyte a očistite.
2. Krok
V hrnci s objemom asi 5 litrov, v ktorom budete variť polievku, rozohrejte 2 lyžice masla. Pridajte kosti a hlavu a nechajte ich osmažiť. Pridá im to na chuti.
3. Krok
Potom kosti a hlavu zalejte vodou, pridajte očistenú a nakrájanú mrkvu, zeler a polievkové prísady. Nechajte pomaly bublať 1,5 hodiny. Počas varenia pravidelne zbierajte penu, aby bola polievka čo najčistejšia.
4. Krok
Po uplynutí času vývar preceďte cez jemné sitko a vráťte ho do hrnca. Dochuťte čajovou lyžičkou soli, korením a strúhaným cesnakom.