REKLAMA
Rybie filé na masle
V tomto recepte môžete použiť akýkoľvek druh ryby. Omáčka dodá rybičke skvelú jemne citrónovú chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Suroviny
- 2 filety z lososa
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
Citrusová omáčka
- 3 pl maslo
- 2 pl nasekaná cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 1⁄2 hrnček zeleninový bujón
- 3 pl citrónová šťava
- 1 hrnček šľahačka
- petržlen
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Filety z lososa si z oboch strán osolíme a okoreníme. Z prudka opečieme na rozpálenej panvici s trochou oleja. Opekáme najskôr kožou dole.
Zdroj: youtube / Spice Bangla
2. Krok
Na čistej panvici si rozpustíme maslo. Pridáme najemno nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
Zdroj: youtube / Spice Bangla
3. Krok
Keď nám zmes pekne zhnedne prilejeme zeleninový vývar, šťavu z citróna a smotanu. Spolu všetko prevaríme. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením.
Zdroj: youtube / Spice Bangla
4. Krok
Lososa už len prelejeme omáčkou a môžeme podávať.