Zdroj: Pixabay
Rýchle a jednoduché čučoriedkové muffiny
Sýte a vlhké čučoriedkové muffiny sú fantastickou pochúťkou kedykoľvek počas dňa. Sú plné čerstvých čučoriedok, ľahko pripravujú a sú vynikajúcimi raňajkami alebo chutným popoludňajším občerstvením.
Ingrediencie
Na cesto
- 11⁄2 hrnček polohrubá múka
- 3⁄4 hrnček Biely cukor
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 2 balenia prášok do pečiva
- 0.3 hrnček rastlinný olej
- 1 vajce
- 0.3 hrnček mlieko
- čerstvé čučoriedky
Na posýpku
- 1⁄2 hrnček Biely cukor
- 0.3 hrnček polohrubá múka
- 1⁄4 hrnček maslo
- 11⁄2 čl mletá škorica
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejte rúru na 200 °C. Vymastite plech na muffiny alebo ho vyložte papierovými košíčkami.
Zmiešajte 1 1/2 šálky múky, 3/4 šálky cukru, soľ a prášok do pečiva. Do odmerky na 1 šálku dajte rastlinný olej; pridajte vajce a toľko mlieka, aby sa šálka naplnila. Zmiešajte to s múčnou zmesou. Vložte čučoriedky. Naplňte košíčky na muffiny a vrch bohato posypte posýpkou.
Príprava posýpky: Zmiešajte 1/2 pohára cukru, 1/3 pohára múky, 1/4 pohára masla a 1 1/2 lyžičky škorice. Premiešajte vidličkou a ešte pred upečením ňou posypte muffiny. Pečte 20 až 25 minút v predhriatej rúre.