Rýchly černicový koláč
Černicový koláč s mascarpone, ktorý vás prekvapí svojou chuťou.
Ingrediencie
Cesto:
- 250 g múka
- 50 g práškový cukor
- 100 g maslo
- 1 vajce
- Štipka soľ
Náplň
- 50 g maslo
- 6 žĺtok
- 200 g cukor
- 500 g mascarpone
- 500 g tvaroh jemný
- 1 citrónová šťava
- nastrúhaná kôra z citróna
- 75 g zemiakový škrob
- 6 bielkov
- 100 g práškový cukor
Poleva
- 300 g černice
- 200 g černicový džem
Najnovšie letáky
Postup
Všetky suroviny na cesto si zmiešame mixérom v miske do cesta. Potom rukou spravíme hrudku a mezdi fóliou cesto rozvaľkáme a vložíme si ho do okrúhlej formy aby trčalo cez okraje. Cesto popicháme vidličkou.
Zdroj: Youtube
V miske si najskôr vymiešame žĺtky spolu s cukrom. Pridáme mascarpone a tvaroh. Všetko spolu dobre premiešame. Pridáme rozpustené maslo, šťavu a kôru z citróna a škrob. Plnku vymiešame mixérom.
Zdroj: Youtube
Z bielok a práškového cukru pripravíme sneh, ktorý vmiešame do plnky. Takto pripravenú plnku navrstvíme na cesto a uhladíme. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút na 160 stupňov.
Zdroj: Youtube
V rajnici si zohrejeme černicový džem. Pridáme černice a spolu dobre premiešame. Zmes vylejeme na upečený koláčik a necháme vychladnúť.
Zdroj: Youtube