Rýchly hrnčekový koláč z vanilkového cesta a kakaa
Tento vanilkovo-kakaový hrnčekový koláč je výborným nadýchaným koláčom k poobedňajšej káve alebo čaju. Do koláča môžeme pridať aj nahrubo nasekané orechy alebo kúsky čokolády.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 11⁄2 hrnček práškového cukru
- 1 hrnček oleja
- 1 hrnček mlieka
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 vanilka cukor
- 2 čl kakaa
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V jednej mise premiešame preosiatu múku, preosiaty cukor, kypriaci prášok a vanilkový cukor.
V druhej mise metličkou prešľaháme olej, mlieko a vajcia.
Sypké prísady pomaly prisypávame do mokrých prísad, stále miešajúc.
Poloriedke cesto riadne premiešame, aby sme nemali hrudky. Asi tretinu odlejeme späť do druhej misy. Pridáme do nej kakao a opäť premiešame tak, aby sme sa zbavili prípadných hrudiek.
Vyšší plech alebo tortovú formu vystelieme papierom na pečenie.
Do formy nalejeme najprv vanilkové cesto bez kakaa a necháme povrch, aby sa uhladil.
Kakaovú zmes naplníme do zdobiaceho sáčku (ak nemáme, nevadí, poslúži nám aj lyžica) a do vanilkového cesta robíme vzory. Napríklad v okrúhlej tortovej forme sa dobre vyníma špirálový vzor.
Dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov na cca 25- 30 minút.
Po dopečení necháme úplne vychladnúť.
Zatiaľ som ho neskúšala, ale všimla som si, že tu nemáš uvedený počet vajíčok