:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/pq53-9R45Kf7zrf73qDD/af04dca2825b4b11c62fa9fdf6db47.jpeg)
Roláda z mletého mäsa, plnená šunkou, syrom a restovanou cibuľkou s barbecue omáčkou
Ingrediencie
Suroviny
- 500 g mleté mäso
- 50 g strúhanka
- 2 vajcia
- majoránka
- mleté čierne korenie
- podľa chuti soľ
- 30 ml olej
- petržlenová vňať
- kuracia šunka
- syr
- 1 ks Cibuľa
Na omáčku na potretie rolády potrebujeme
- 2 pl sójovej omáčky
- 2 pl trstinového cukru
- 1⁄2 pl horčice
- 1 strúčik cesnaku
- 4 pl paradajkového pretlaku
- Štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Zmiešala som si všetky ingrediencie na mäsovú zmes. Dala som ju do chladničky aspoň na 20 minút nech sa prepoja všetky chute. Medzitým som si orestovala cibuľu nakrájanú na slíže na oleji a osolila. Restovala som do zlatista. Potom som si pripravila alobal, ktorý som potrela olejom. Mäsovú zmes som rozprestrela rovnomerne na alobal. Do stredu som dala šunku pokrájanú na pásiky, postrúhaný syr a orestovanú cibuľu.
Nakoniec pomocou alobalu zvinieme roládu a pekne ju zabalíme celú do alobalu. Presunula som ju na plech a piekla ju vo vyhriatej rúre na 200°C na 50 minút.
Kým sa mäsko pieklo, pripravila som si omáčku. Do malého hrnca som dala všetky ingrediencie, poriadne premiešala aby sa spojili chute a varila som asi 5 minút na miernom stupni. Keď bolo mäsko upečené, tak som ho vytiahla z trúby,dala dole alobal a potrela som roládku hotovou omáčkou a piekla na 200 °C 10 minút. A roládka bola hotová.
Urobila som k tomu zemiakovú kašu.