Rýchly slivkový koláč s mrveničkou
Jednoduchý slivkový koláč s mrveničkou
Ingrediencie
- 11⁄4 kg sušené slivky
- 550 gramov múka
- 175 ml mlieka
- 150 gramov maslo
- 150 gramov kryštálový cukor
- 1 vrecúško vanilkového cukru
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do vyššej nádobky si rozmrvíme droždie, pridáme vanilkový cukor aj kryštálový (50g), zalejeme teplým mliekom a metličkou zamiešame. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.
Zdroj: Youtube
Do veľkej nádoby si dáme múku (350g), vzniknutý kvások, maslo izbovej teploty (50g) a pomocou mixéra s metličkami na hnetenie cesta urobíme tuhé cesto.
Zdroj: Youtube
Pracovnú dosku si pomúčime a pomocou valčeka vyvaľkáme cesto podľa tvaru formy v ktorej sa bude koláč piecť. Cesto prikryjeme utierkou a necháme v teple odpočívať 45 minút.
Zdroj: Youtube
Medzitým si pripravíme mrvienku. V miske zmiešame zvyšok múky, cukor, maslo a rukami rozdrobíme.
Zdroj: Youtube
Slivky si umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na štvrtiny.
Zdroj: Youtube
Poukladáme ich nahusto na vykysnuté cesto.
Zdroj: Youtube
Posypeme pripravenou mrvienkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C, približne 25-30 minút.
Zdroj: Youtube
Hotový slivkový koláč necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube