Ryža so šampiňónmi a zeleninou na jednej panvici
Rýchla príloha alebo ľahká večera
Ingrediencie
Suroviny
- 300 g šampiňónov
- olej na smaženie
- soľ podľa chuti
- podľa chuti čierne korenie
Na omáčku
- 1 čl hnedý cukor
- 1 pl ryžový ocot
- 3 pl sójovej omáčky
- 1 pl kečup
- 1 strúčiky cesnaku
Na podávanie
- 300 g varená ryža
- nasekaná petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Šampiňóny nakrájajte na plátky a osmažte ich na panvici s olejom, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a pridajte ju k šampiňónom. Smažte, až kým cibuľa nezmäkne a nezačne byť priesvitná.
Papriku nakrájajte nadrobno a pridajte ju do panvice. Premiešajte a smažte, kým paprika nezmäkne.
Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti a dobre premiešajte.
V malej miske zmiešajte hnedý cukor, ryžový ocot, sójovú omáčku, kečup a prelisovaný cesnak.
Omáčku nalejte do panvice, premiešajte so šampiňónmi a zeleninou.
Pridajte varenú ryžu a všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
Ryžu trochu prehrejte na panvici a potom jedlo podávajte.
Na tanieri posypte nasekanou petržlenovou vňaťou pre sviežu chuť a vzhľad.